View Full Version : bu soruların cevaplarını bilen varmı???
gripin delisi kız
11-25-2007, 02:51 PM
Bu Soruların Cevaplarını Bilen Varmıı ??
* Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
* Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?
* Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadarmögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altinci sinifta bir anda "hocam"diye seslenmeye baslarlar?
* Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
* Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?
* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlariz?
* Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar?
Örn: Su anda 70 milyon bizi izliyor...
* Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?
* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir."Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözlerbesliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
* Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?
* Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?
* Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir?Bir terslik yok mudur?
* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir?Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran boru görmüsler midir?
* Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
* Neden futbol takimi olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur? *
* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir?Hipokrat yemininde "arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir
alıntıdır
istan_bulls
11-25-2007, 08:27 PM
valla süper olmus bunları prof. gotursen onlar bıle cevap veremez bız nasıl vercez ya ;D
UfuckLiK
11-26-2007, 12:00 AM
indi bindi olayına bende takmıştım bi ara.
yağmur muhabbeti de baya komik ;)
bi de ben ekleyeyim
Neden umumi tuvaletlerde içerideki insanlar kapıya tıklayınca DOLU derler?Zira boş diye bir ses gelince kapıyı çalan içeri girmek için çaba gösterir mi?
beyssa
11-26-2007, 10:40 AM
Mükemmel olmuş yaa sağolun arkadaşlar... ;)
selin96
11-26-2007, 11:52 AM
;D ;D ;D
vallahi mükemmel ;D
gülmekten kırıldım
naftalin
11-26-2007, 11:55 AM
* Neden bozulan otobüsün yolculari bizim otobüsümüze aktarildiginda onlara mültecilermis gibi bakariz?
[i]çünkü o araca ilk binen bizizdir ve ilk olmak her zaman önemlidir. aracı sahiplenme duygusu.. otobüse sonradan eklenenler ücretini ilk otobüse vermiştir, şoför bile onları beleş götürdüğü için pişmandır.
* Neden her gördügümüz haritada hemen Türkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dünyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
benimseme duygusu işte benim ülkem burası..
sallanınca özlem duygusu geçecek sanarlar, uzun uzun sarıldık tabiri için uygun durum * Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadarmögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altinci sinifta bir anda "hocam"diye seslenmeye baslarlar?
artık büyüdük, örtmenim mi diyecez daha :)
* Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu götürür" seklinde bir uygulama ile ögrenciler cezalandirilirlarda "4 dogru bil, bir dogru da bizden" seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine ödül verilmez?
sınavlar zaten tespit değil, cezalandırma yöntemlerinden biridir..
* Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana çikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?
başın tepesine vuran yağmur daha şiddetle acır ama ense ye vurulan o kadar acımaz.. enseyi boş bırakmamaya alışkın toplum olduğumuzdan örs olmuştur ve acımaz
* Neden dükkanini kapatip giden esnaf, kapiya "10 dakika sonra dönücem" yazar, ne zaman gittigini nasil anlariz?
10 dakika sonra dönecem derken yan taraftaki esnafa sorun beni demek ister.. muhtemel orda kahve içip tavla oynuyordur
* Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar?
türkiyenin merkezi benim.. bakınız şebnem kısaparmak, ikbal gürpınar, muhtelif kafayı sıyırtan kadın proğramları.. hep kadın hakları.. ülke tek cinsiyet yaşıyor gibi. ve nedense bu kadın problemleri hiç çözülmez.. 70 milyon kadın izleyici
* Neden gözlerinden öperim denir? Insan vücudunda öpülecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gözünden öpmüs müdür?
gözden öpülür :) küçüklerin gözlerinden, yaşıtlarımın yanaklarından, büyüklerimin ellerinden.. sevgilimin leblerinden..
* Dügünlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile göbek atilmaktadir."Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sözlerbesliginde kendinden geçen baska milletler var midir?
acıyı çekeriz ama biz yinede oynarız..kapı gıcırtısına bile oynayan toplum olmamamızdan kaynaklı
* Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gördüklerinde "inanmiyorum!" derler, inanilmayacak olan nedir?
onu ancak aptallar yaparlar.hatta aynaya bakıp allahım benim gibi bir salağı neden yarattın demeleri gerekmektedir.
erte olmayı kabul etmiş, susmuş ve kabul etmişlerdir.
* Dolmuslardaki fiyat tarifesinde "en kisa mesafe" neden "indi-bindi" olarak tabir edilir? Önce inilip sonra mi binilir?Bir terslik yok mudur?
tersliğin daniskasıdır :)
* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
proğramı hazırlayıcı illa ki kabul ettiğini, bir teslik olduğunda her türlü alacağını alabilmek için garanti etmiş olur.
* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir?Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran boru görmüsler midir?
böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah (erkin koray)
* Ipana 7 reklamindaki kiza "Ne zamandan beri Ipana 7 kullaniyorsun?" diye soran doktor, Ipana 7'nin yeni bir ürün oldugunu ve reklamdan sadece bir kaç gün önce piyasaya çiktigini bilmemekte midir?
reklamın iyisi kötüsü olmaz, izleyici nasılsa düşünmez.. doktor iyi temizlemiş mi ne takma dişleri
* Neden futbol takimi olan Ajax "Ayaks" diye okunur da temizlik ürünü Ajax "Ajaks" diye okunur? *
kafana göre takıl..
* Neden ilanlarda "doktordan temiz araba" diye yazilir?Hipokrat yemininde "arabami temiz kullanacagim" seklinde bir madde mi vardir
doktor, ciğerini söker, azarlar, ama parası kıymetli olduğundan.. arabasına acıdığı kadar insana acımaz.
alıntıdır
verilen cevaplar alıntı değildir
..::B:u:K:e:T::..
11-26-2007, 03:50 PM
sorularda güzell
cevaplarda :D
anotherbrickinthewall
11-27-2007, 10:25 AM
Bilmiyordum ama öğrendim.Teşekkürler cevaplar için. ;D
delgado41
11-28-2007, 10:56 AM
yeni gelenler herzaman eskileri tedirgin eder çünki her durumda.eskiler her yeni karşısında yerini kaybetme korjusu taşırda ondan.
hissiyat olmalı bu sorunun cevabı.yada başka biyer bilmediğimizden olabilir.bide sahiplenme olmalı...
insanlar birbirine sarılınca sallanmazlar sadece sevdiklerine sarıldıklarında sağa sola sallanırlar bu bi sevgi gösterisidir zannımca.beden dilinde.insan bunu bilmesede tamamen hissi olarak böyle davranır.
* Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadarmögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altinci sinifta bir anda "hocam"diye seslenmeye baslarlar?
6. sınıf çoğumuz için adam olma dönemidir çünki o dönemde herkes kişilk ypma çabasındadır.ben olgusu yeni yeni hissedilir çünki bu dönemde.
öyle bi uygulama durumunda hesplama kabiliyetini kendilerinde görmezler çünki.
hiç biri değil aslında deve kuşu misali kafamızı eğince ıslanmıycakmışız durumu yani...
müşteriyi kaybetmekten korktuğu için yazar.ama onun ne zaman gittiğini anlamak içinde hiç bi zaman anlayamayız.
* Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Türkiye'deki bütün insanlarin izledigini sanirlar?milletçe magazinci olduğumuz için oraya çıkan insan bu gün olmasa bile yarın izleneceğini bildiğinden tüm türkiyenin onu izleyeceğine inanır.
ha
kimse kimseyi öpmesin ya zaten bi bizde var böyle şapur şupur öpüşmek.
millet olarak oynak oılduğumuz için sözler bizim için önemli diildir.zaten kapı gıcırtısına oynayan başka bi millette yok...
kendilerinin dünyadaki en şirin varlık olduklarını sanırlar kendilerinde şirinini görüncede doğal olarak inanamazlar...
onlar üvey evlatlarmıdır yok öyle diiildir ama kendi isimlerini alacak kadar da karakter sahibi diildirler...
hangi konuda mantıklı hareket eden bi toplumuzki dolmuş tarifesinde mantık arıyoruz.hem müslümcü bi insanda nasıl mantık bolabilirki...* Bir programi kurarken neden "kabul ediyorum" ya da "kabul etmiyorum" seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra "kabul etmiyorum" seçenegini isaretleyen bir takim saf kisiler mevcut mudur?
.....................................
* Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep "ti"dir?Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç "ti" diye ses çikaran boru görmüsler midir?muhtemelen ti sesi çıkaran bi boru görmemiştir ama cevap yazanları ti ye almaktadır çünki...
böyle bi soruda olmaz... şimdi buna cevap yazmak zorunda bırakıyoyor bizi.hayır bu sorunun cevabı kimi ne kadar ilgilelendiriyor o da malum yani...
çünki futbol ayakla oynanır o yüzden futbol takımındaki ajax ayak diye okunur fark burdadır...
bu soru yanlı sorulmuş.doktordan olmayacak bayandan olacak neyse bunlar boş işler bu soruyu cevaplamak akıllı işi diil....
alıntıdır
h_gripin_1903
11-28-2007, 06:32 PM
süpermiş ya verilen cvplarda gerçekten akıllıca cvpları vereni tebrik ederim :D
sahte
11-28-2007, 06:48 PM
gerçekten süper yaaa:Dkimiside mantıklı ;)
ozendamla
11-28-2007, 09:29 PM
bu benim de kafama takılmiştı yaa . Ayrıca paylaşım için teşekkürler...
ada kübra
12-04-2007, 03:32 PM
gerçekten komik ;Dçok zevkli bir konu olmuş sağol ;)
mergen
12-05-2007, 01:02 PM
[i]çünkü o araca ilk binen bizizdir ve ilk olmak her zaman önemlidir. aracı sahiplenme duygusu.. otobüse sonradan eklenenler ücretini ilk otobüse vermiştir, şoför bile onları beleş götürdüğü için pişmandır.
benimseme duygusu işte benim ülkem burası..
sallanınca özlem duygusu geçecek sanarlar, uzun uzun sarıldık tabiri için uygun durum * Neden ögrenciler ilkögretimin besinci sinifina kadarmögretmene "ögretmenim" diye seslenirken altinci sinifta bir anda "hocam"diye seslenmeye baslarlar?
artık büyüdük, örtmenim mi diyecez daha :)
sınavlar zaten tespit değil, cezalandırma yöntemlerinden biridir..
başın tepesine vuran yağmur daha şiddetle acır ama ense ye vurulan o kadar acımaz.. enseyi boş bırakmamaya alışkın toplum olduğumuzdan örs olmuştur ve acımaz
10 dakika sonra dönecem derken yan taraftaki esnafa sorun beni demek ister.. muhtemel orda kahve içip tavla oynuyordur
türkiyenin merkezi benim.. bakınız şebnem kısaparmak, ikbal gürpınar, muhtelif kafayı sıyırtan kadın proğramları.. hep kadın hakları.. ülke tek cinsiyet yaşıyor gibi. ve nedense bu kadın problemleri hiç çözülmez.. 70 milyon kadın izleyici
gözden öpülür :) küçüklerin gözlerinden, yaşıtlarımın yanaklarından, büyüklerimin ellerinden.. sevgilimin leblerinden..
acıyı çekeriz ama biz yinede oynarız..kapı gıcırtısına bile oynayan toplum olmamamızdan kaynaklı
onu ancak aptallar yaparlar.hatta aynaya bakıp allahım benim gibi bir salağı neden yarattın demeleri gerekmektedir.
erte olmayı kabul etmiş, susmuş ve kabul etmişlerdir.
tersliğin daniskasıdır :)
proğramı hazırlayıcı illa ki kabul ettiğini, bir teslik olduğunda her türlü alacağını alabilmek için garanti etmiş olur.
böyle gelmiş böyle gidecek korkarım vallah (erkin koray)
reklamın iyisi kötüsü olmaz, izleyici nasılsa düşünmez.. doktor iyi temizlemiş mi ne takma dişleri
kafana göre takıl..
doktor, ciğerini söker, azarlar, ama parası kıymetli olduğundan.. arabasına acıdığı kadar insana acımaz.
alıntıdır
verilen cevaplar alıntı değildir
çok iyi yaa :D
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.