View Full Version : İSTANBUL
ddmemr
03-03-2007, 04:28 PM
Bugün tekrar tekrar şahit oldum çok kasıyor artık boğazın kirliliğinden bahsediyorum vapurda millet eline ne geçerse fırlatıyor denize bu ne ya İstanbul'a yapılmasın bu duyarlı olalım arkadaşlar lütfen bu bilinci yayalım etrafımıza.Saygılar.
morpelin
03-11-2007, 06:38 PM
istanbul muhteşem ötesi bir şehir ya. burda olmaktan dolayı çok mutluyum. ama bilinçsiz insanlar beni de çileden çıkarıyor. ya böylesine güzel bir şehri kirletmeye nasıl kıyıyorlar ya! >:( hele de denizi :-\ offf :-[
artık insanlar o kadar duyarsız olduki "tek ben atsam ne olacak, zaten o da atıyor " diye düşünüyolar ve bu şekildede battıkça batıyoruz :-\ şehrimiz günden güne kötüleşiyor malesef, artık dur denmeli bencede. daha fazla geç kalınmadan...
morpelin
03-11-2007, 06:44 PM
haklısın ya. "tek ben atsam ne olacak, zaten herkes atıyor " zihniyetinden nefret ediyor! çok mantıksız ve geri bir düşünce bence >:(
kesinlikle öyle ama hala insanlar öyle düşünmekten bıkmıyor, dahada yüzsüzleşiyorlar. yarınları düşünmeden, günü kurtarmaya çalışıyorlar ama bu şehrin geleceğide var :(
morpelin
03-11-2007, 07:02 PM
sanırım o gelecek gelmesini istemediğimiz bir gelecek olacak :-[ kirden geçilmeyecek :( özellikle deniz kenarında oturup da çekirdeğin kabuğunu denize atmalarına gıcık oluyorum. gidip o insanları denize atasım geliyor !!
evet ya, birde ekmek paralarını denizden kazanan insanlarında bilinçsizce motorlarıyla, gemileriyle falan artıklarını denize boşaltmalarına sinir oluyorum. bilinçli insanların çoğalması gerek bu ülkede, bugünler ve gelecek için...
chilek_91
03-12-2007, 03:50 PM
ya aslında çok güzel şehir istanbul
benim üniversite hayalim belki de
ama hayat pahalı,kirlilik fazla
bunları düşününce nedense olumsuz düşünmeye başlıyorum
morpelin
03-12-2007, 09:10 PM
hayır olumsuz düşünme bence. :)
evet hayat pahalı buna diyecek lafım yok ama istanbul'daki hayat da hiçir yerde yok bence. :) her şey burada ;)
üniversiteyi istanbul'da okumanın muhteşem olacağına inanıyorum. ben istanbul'dayım ona rağmen istanbul'da üniversite hayali kuruyorum, öylesine seviyorum bu şehri =)
bağlandın mı vazgeçemediğin bir aşk gibi :D
kirliliğe gelince... evet git gide artan bir sorun. ama istanbul'un yarısı hala cennet gibi... sonumuz küresel ısınma ya da depremden olacak kirlilikten değil bence. o kadar da kusuru olsun istanbul'un ;D ;D
alextr
03-13-2007, 07:45 PM
boğaz elden gidiyor valla
morpelin
03-13-2007, 09:34 PM
ya aslında boğaz'ı kurtarabilirler. sonuçta haliç bir zamanlar çok pisti hem de bayağı pisti. onu temizleyebilen biraz daha çaba harcarsa boğaz'ı da temizler. ama bizimkilerde icraat yok ki :-\
tuna erdi
03-29-2007, 01:12 PM
beceddee duyarli davranalim dunyanin sayili metropollerin den birine sahibiz
knowing
03-29-2007, 10:08 PM
istanbul !!!!
boğazı *** çevirenleri kınıyoruz!!
fatich
03-30-2007, 10:39 AM
ya gercekten insanımız cok pisss...
napolyon un dünya bir ülke olsa idi baskenti istanbul olurdu söylemini düsünerek gercekten daha duyarlı olmalıyzz...
pessimist
04-01-2007, 04:35 PM
geçen sene gördüm istanbul u ve hayran kaldım.böyle bir şeyin olması insanı üzüyor çünkü istanbul çok güzel bir şehir.bu güzelliği bozmamak gerek
bence duyarlı insanlar arttıkça istanbul ve boğazı koruyabilirizz !
petita
04-06-2007, 06:51 PM
çok merak ettiğim ama gidemediğim bi şehir ama kesin gidicemyani inşaallah
komikaze
04-14-2007, 08:21 AM
istanbul...
Türkiye'nin rüya kenti...herkesin bir hayali de orayı görmek,orda yaşamak...nasıl özeniyorum istanbuldakilere,istanbula...yeri başkadır herkes için istanbulun...
guasa
04-14-2007, 01:39 PM
trafik problemi olmasa çook daha guzel bir yer olucak istanbul...
burdan başka bir sehirde yaşayamazdım sanırım tamam gidip 1 2 ay kalınabilecek şehirler var ama istanbul bi başka yada bana boyle geliyor :D
butterfly
04-18-2007, 11:10 PM
ya biricik şehrimiz hatta en güzel şehrimiz.. ben istanbuldan başka bi yerde uzun süre kalamam diyordum ama maalesef ıspartada okuyorum çok acı deniz bile yoook.. neyse sadece şunu söyleyeyim istanbul'a aşığım.. ıspartadayken özlediğim çok özlediğim bir yer.. I love istanbul...
sultanlar aşkına dilfigar yıllar..
surların şarkısı susmuş dalgalar..
bekliyor yine aşklar küsmüş rüyalar..
rüzgarın ruhuna teslim hisarlar..
can atilla istanbul'u çok iyi anlatmış bence...
mugem84
04-22-2007, 06:32 PM
genellikle insanoğlu zor olanı sever, istanbul da yaşam zor, ama bir defa gelen geriye dönemiyor işte.gün içinde trafiğin stresi,gürültü,kalabalık,kirlilik ve bunun gibi bir çok faktör insanı çileden çıkarıyor >:( fakat haftasonu sahilde bir yürüyüş boğaza karşı içilen bir kahve bu şehre olan aşkı körüklüyor bir şekilde.sonuç olarak istanbul vazgeçilmez şehirlerden biri bence ::)
sideray
04-29-2007, 11:29 AM
katiliyorum istanbul dunyanin en guzel sehirlerinden birtanesi. ama malesef insanlarda cevre temizligi daha oturmamis keske cevereyi kirletenlere bir ceza verilse ileride bunun onune gecilebilri belki
boşluğum
05-01-2007, 10:17 AM
istanbulda yaşamak o kadar kolay değil..ama istanbul anlatılmaz yaşanır..ayrı bir havası var..iyisiyle kötüsüyle
meslek hayatına atıldığım yapacağım ilk iş istanbuldan kaçmak olucak
okyanustaki rüzgar
05-18-2007, 02:49 PM
istanbula bu sene geldim üniersiteyi burda okuyorum..
henüz istanbula sizler kadar aşık olamadım
halada düşünüyorum istanbul diye şiirler şarkılar yapılmış bir şehirde
indanların gördüğü ve aşık olduğu o şeyle ben ne zaman karşılaşacağım diye...
ilk senemde istanbulda bir hayal kırıklığı yaşadım.
sevemedim...
sevemeyeceğimde herhalde...
ea fan
05-18-2007, 03:22 PM
hergün 'gitmek istiyorum' dediğin ama giderkende terketmekte zorlandığın bi şehir...
trafiğiyle kalabalığıyla pisliğiyle memnun olmasamda ben seviyorum İstanbul'u...
SSeLLMMa
05-18-2007, 03:29 PM
okul gezi yapcak umarım bidaha giderim gezmek güzel ama çalışmak kötüüü ;D
MoNStER
05-18-2007, 03:30 PM
Bende sevmiyorum.. İnsanı yutuyor.. Hayallerini yıkıyor insanları..
padiga
05-20-2007, 05:20 PM
Her köşesini doya doya seviyorum:D
kirliliğine ,pahalılığına,kalabalığına,trafiğine rağmen doğmadığım ama ölmek istediğim şehir.istanbul`da yaşamak ayrı bir duygu.aşk gibi evet istanbul`a aşığım.
ddmemr
06-07-2007, 08:47 PM
kirliliğine ,pahalılığına,kalabalığına,trafiğine rağmen doğmadığım ama ölmek istediğim şehir.istanbul`da yaşamak ayrı bir duygu.aşk gibi evet istanbul`a aşığım.
ayneen.Tek sevgili İSTANBUL..
ddmemr
06-23-2007, 09:58 AM
Vapur hadiselerine bir yenisi daha eklendi..
bıktım artık vapurdan sigara izmaritleri..vs.. atan insanları görmekten..
güzelim boğaza yazık ya nelere şahit o boğaz,neler gördü geçirdi.. :'(
heran kaçmak istediğim şehir
bu şehirde doğduğum gibi burada hayata devam etmek istediğim şehir ...
istanbul çok farklı yaa...tamam trafiği var işgal edilmiş,gecekondulaşmış alanları var ama bir o kadar da güzel kendini hissettiğin yerler var ::)
ruh_suzzz
06-30-2007, 06:56 PM
hep açıklayamadığım bir nefret beslemişimdir bu şehire. nedeni yoktur olayı yoktur. bu yüzden açıklayamam zaten.. :(
_NurdaN_
06-30-2007, 08:52 PM
en sevdiğim tek sevdiğim asla bırakıp gidemeyeceğim şehir istanbuldan başka bi şehirde yaşayabileceğimi düşünemiyorum istanbul aşkın kendisi çoğu zaman kalabalığı tafiği kirliliği bezdirsede istanbulu bırakmayı düşünemiyorum farklı bişe var bu yerde insanı bağlayan hem trafik kirlilik hiç bir zaman istanbulun suçu olmadı ki böyle bi güzelliğin değerini bilmeyen insanlarındı istanbulu çok seviyorumda istanbulluyu sırf bu yüzden sevmiyorum
aytuna
07-03-2007, 04:30 PM
katlanması bazen zor oluyor ama her metrekaresine değer bu şehirde yaşamak.aşık ettirip insanı şair de yapar,isyan ettirip yolcu da yapar...
kalbi burda kalan bir yolcu ............
gerçekten istanbul u böyle kirletmelerine izin vermeyelim arkadaşlar bi şeyler yapalım sorumsuz insanlara derslerini verelim
morpelin
07-17-2007, 03:22 PM
İstanbul'suz bir hayat düşünemiyorum :-X İstanbul'da yaşamasam hayata küserdim ya ben ;D dünyanın en güzel şehri bence =)
okyanustaki rüzgar
07-18-2007, 02:21 PM
beni kucağında uyutan sonrada sarsarak uyan artık güzel diyen şehir...insanlarıda bir başkadır.. başarı gibi gözüken çok başarısızlıklarım ve başarısızlık gibi duran çoğu başarım ıkendi zaman dilimine bana gösteren asla aynı dakikayı birlikte yaşayabileceğimizi düşünmediğim , bir o kadar dışında olduğum ama bir o kadar da içimde olan şehir...
...:::SeLcUkEgE:::...
07-21-2007, 09:52 AM
istanbulu seviyorum bence dünyada bi eşi benzeri daha yok....
darkpass
07-21-2007, 09:04 PM
ne olursa olsun kim ne derse desin istanbul vazgeçilmesi zor bir şehir !!!!onsuz olmazz.....
special
07-23-2007, 04:28 PM
ne kadar şiirlere yazılara konu olmuş bir şehir bende istanbulda doğdum büyüdüm vazgeçilmezdir istanbul, bu arada yazın hiç tavsiye etmem ;D neyse ama iyi yanı kadar kötü yanıda var
guilty
07-24-2007, 12:43 PM
arkadaslara katılıyorum ben bıle bazen unutuyorum etraftakı çöplerı görünce mıdem bulanıyo(((afedersnız))) :-[
arzum
07-31-2007, 08:18 PM
İstanbul'dan başka bi yerde uyanmak istemem bu sehire aşığım ben ya........
selin96
08-01-2007, 07:55 AM
bu sene gördüm İstanbul'u evet hayran kaldım çok güzel bi şehir
okyanustaki rüzgar
08-06-2007, 01:50 PM
hayatımda tanıdığım ve bir daha tanımak istemediğim en bok insanı bu şehirde gördüm. nefretlik bir insan allahsızın önde gideni.. allah korusun bizi böyle şerefsizlerden amin ;D
darkpass
08-06-2007, 10:50 PM
boğaz elden gidiyor valla
katılıyorum bencede bişeyler yapmalılar....
greep
08-07-2007, 12:03 AM
Dünyanın en güzeL şehridir heraLde ;D ;D
VuRaL
09-03-2007, 09:43 AM
Dünyanın en güzeL şehridir heraLde ;D ;D
evet :)
hem sevip hem nefret ettiğimdir.
liposomeee
09-10-2007, 01:33 PM
#dünyanın en güzel şehri...
#+iyi ki bu şehirdeyim!!!
ddmemr
09-16-2007, 05:13 PM
Buralardan gitmeden son kez içime çekmek istediğim rüya şehir..
MoNStER
09-16-2007, 07:17 PM
İnsanı Cazibesi İle Çeken Sonrada Bir "Hiç" Gibi Savuran Şehir !
MeteGül
09-22-2007, 08:11 AM
5 kere gitmeme rağmen dünyanın en güzel şehri olduğu kanaatine vardım..
inanılmaz bir şehir ya :D
zor geliyor
10-11-2007, 01:27 PM
YA BEN İSTANBULDA ÜNİVERSİTE OKUMAK İSTEMİYORUM:(
ömürtörpüsü
10-12-2007, 07:44 PM
walla burası türkıyee...insanlar duyarsız iştee ıstanbul bızm içn bi nımett cok gusell bi şehırr bıras kıymet bılelm
istan_bulls
10-12-2007, 10:45 PM
valla simdi istanbulu kırletıryormuyuz dıyemı tartısyoruz burda yoksa ınstanbulda yasanırmı dıye aslında ıstanbulda yasayan bırı olarak ıstanbuldan pek hoslandıgımı soleyemem cunku ıstanbulu rezıl eden ıcındekı duyarsız ve bır oakadrda bugune kadar buyuk bı sehırde yasamasını bılmeyen ınsanlar kotu duruma getıryor aslında guzel bı sehır ama ıste ıcınde denyolarda olunca bızde yasayamıyoruz kırletme konusuna gelınce nutuk atmayı bırakalımda kım yasadıgı sehırı temız tutuyor yada tım temız tutmak ıcın bıraz gayret saglıyor merak edıorum ne kadar yapmıcaz desekte bu ınsan oglunun dogasında var ılla bıseyler yapmamız lazım....
bir yandan baktığında 'ACILARIN' bir yandan baktığında 'MUTLULUKLARın' yaşandığı bir şehir
mervemre
11-10-2007, 10:25 PM
korkutan tarafı da var bu şehrin kendine içine çeken tarafı da...gitmek orada yaşamak da istiyorum istemiyorum da açıkçası korkuyorum...
ama ne şarkılara şiirlere konu olmuştur ne hayatlar yaşanmıştır yaşanacaktır orada...
beni deçeken birşeyler var tabi istanbulda =)
yıldızz
11-11-2007, 09:46 AM
istanbul.....
yasanmaz bır yer.............
birol ve pelin
11-11-2007, 10:18 AM
bende görüyorum malesef önüne gelen elindekini atıyo ellerine ne geciyo bir anlasam artık onlara ne desek bos ben bi kere denedim ama adam demedigini bırakmadı sana mı sorcam dedi bana >:(
halise
11-24-2007, 04:09 PM
istanbul'da yaşanmaz diyenlere hediyem olsun :)
ruhumu eritip de kalıpta dondurmuşlar:
onu istanbul diye toprağa kondurmuşlar,
içimde tüten birşey hava,renk,eda,iklim
O benim,zaman,mekan aşıp geçmiş sevgilim.
çiçeği altın yaldız,suyu telli pulludur.
ay ve güneş ezelden iki istanbulludur.
denizle toprak,yalnız onda ermiş visale,
ve kavuşmuş rüyalar,onda,onda misale.
İstanbul benim canım,
vatanımda vatanım...
istanbul,istanbul....
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.